sok jabłko aronia

Sok jabłko-aronia zbuduje Twoją naturalną odporność!

W związku z nadejściem jesieni a później zimy warto dołożyć wszelkich starań i zbudować swoją naturalną odporność. Dzięki składnikom zawartym w naturalnych sokach możemy wpłynąć na pracę naszego organizmu i zachować go w dobrym zdrowiu. Tak właśnie działa połączenie soku z aronii i jabłka, które nie tylko dostarcza potrzebnych witamin i mikroelementów, ale także chroni materiał genetyczny przed uszkodzeniem.

Sok jabłko-aronia – źródłem makro i mikroelementów

Należy pamiętać, że aronia zawiera sporą, naturalną dawkę witaminy P, która nie tylko wspiera nasz układ odpornościowy, ale także stanowi cenne źródło przeciwutleniaczy. Dodatkowo sok, który zawiera dużą dawkę aronii, jest bogaty w witaminy z grupy B – B2, B3, B9 oraz witaminę C, E i kwas foliowy. Warto mieć na uwadze, że przeciwutleniacze nie tylko stanowią wsparcie dla naszego układy odpornościowego, ale także chronią go przed wolnymi rodnikami. Sok z aronii jest cennym źródłem makro oraz mikroelementów, takich jak: wapń, mangan, żelazo, jod, bor, odpowiedzialnych za prawidłowe funkcjonowanie naszego organizmu.

Jabłko i aronia – idealne połączenie

Obok naturalnych właściwości połączenie jabłka i aronii w soku jest po prostu pysznym rozwiązaniem. Cierpka aronia i słodkie jabłko idealnie do siebie pasują, tworząc smaczny duet. Jabłko zawiera dużą ilość potasu i żelaza, która odżywia organizm, utrzymując naszą skórę, paznokcie i włosy w doskonałym zdrowiu. Witamina PP zawarta w jabłkach koordynuje pracę układu nerwowego i wspiera codzienną aktywność mózgu. Ponadto sok jabłko-aronia poprawia nasze samopoczucia, działa antydepresyjne, tym samym reguluje pracę przewodu pokarmowego oraz obniża poziom cholesterolu we krwi. Dodatkowo jabłka zawierają dużą ilość błonnika, który wypełnia nasz żołądek, dzięki czemu rzadziej sięgamy po przekąski w ciągu dnia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *